اخبار مدرسه مهندسی پزشکیتجهیزات بیمارستانیتجهیزات پزشکی

انکوباتور نوزادان

انکوباتور نوزاد-iranianbme.com (2)انکوباتور نوزادان

گستره کاربرد انکوباتور نوزادان:

در مورد گرم کننده‌های تشعشعی با گرم کننده‌های تشعشعی سیار حمل و نقل به کار نمی‌رود.

سطح ریسک انکوباتور نوزادان: بالا

نکته: دوره های جزیی برای انکوباتورهای سیار حمل و نقلی باید ۳ ماه یکبار می‌باشد.

انکوباتور نوزادان چیست؟

انکوباتورهای معمولی نوزاد و نوع سیار آن به نوزاد کمک می کنند تا دمای عادی بدن خود را حفظ کند و غالباً برای زنده ماندن نوزاد ضروری و حیاتی هستند.

اکثر انکوباتورهای نوزاد را با یک جریان تحت فشار یا طبیعی از هوای گرم، گرم نگاه می‌دارند. برخی از آن‌ها از طریق گرم کردن فعال دیواره‌های خود جهت جلوگیری از افت گرما از طریق تشعشع، یک همرفت هوا ایجاد می‌کنند و یا از یک تشک آبگرم به جای جریان هوا استفاده می‌کنند. انکوباتورهای نوزاد اصولاً برای به کار رفتن در بیمارستان‌ها و در مکان‌های خاص طراحی شده‌اند و با برق شهر و در یک محیط داخلی با دمای کنترل‌شده به کار می‌روند.

این دستگاه روی پایه‌های نسبتاً بلند متحرک قرار می‌گیرند. انکوباتور‌های سیار در طول انتقال یک پشتیبانی گرمایی فراهم می‌کنند که می‌تواند داخل بیمارستان بوده و یا توسط خودرو، آمبولانس یا هواپیما به بیمارستان دیگری این عمل انجام شود.

انکوباتورهای سیار هر دو حالت قابل حمل و نقل با دست‌ و روی چرخ را دارند و دستگاه‌ها دارای پایه‌های نسبتاً کوتاه و یا قابل تنظیم به لحاظ ارتفاع هستند تا با وسایط نقلیه دارای محدودیت به لحاظ فضای بالاسری سازگار شوند.

گاهی اوقات این دستگاه‌ها باید در شرایط محیطی به مراتب سرد‌تر از یک بیمارستان عمل کنند.

موارد مرگ و جراحت نوزادان در انکوباتورها وجود داشته است، گزارشات شامل بروز اشکالات در ترموستات منجر به تولید گرمای بیش از حد و هایپرترمیای (hyperthermia) نوزاد، نواقص یا اشکالات طراحی که منجر به آتش‌سوزی شده است و احتمال خطر شوک الکتریکی، عملکرد ضعیف انکوباتور سیار یا قطع برق به دلیل تمام شدن باتری ها و یا نشانگرهای غیرقابل اتکای باتری – شارژ – سطح، بوده اند.

از آنجا که انکوباتورهای ذکر شده حجیم و متحرک هستند، دائماً به صورت نامناسبی جابه‌جا می‌شوند (بخصوص دستگاههای سیار) این مسئله ممکن است عملکرد و شرایط فیزیکی آن‌ها را تضعیف نماید.

اقدامات احتیاطی ویژه کنترل انکوباتور نوزاد:

توصیه می‌شود که تمام اجزای دربردارنده جیوه را در انکوباتور نوزاد تعویض کنید. اگر این کار را انجام نمی دهید، تمام دماسنج های جیوه ای و ترموستات های دما – بالا را آزمایش کنید. چنانچه شکسته شوند، به دقت آن‌ها را تعویض کرده و لکه های جیوه را با رعایت اقدامات احتیاطی مناسب پاک کنید تا انکوباتور کاملاً تمیز شود (برای جزئیات بیشتر به ایمنی  ( Safty IPM ) رجوع کنید.

هشدار:جیوه و بخارات آن سمی هستند. از تماس جیوه با بریدگی بدون پوشش جلوگیری کنید.

قبل از شروع بازرسی، به دقت این رویه و دستورالعمل تولید کننده و جزوه های راهنمای سرویس را مطالعه کنید. مطمئن شوید که نحوه عمل دستگاه و اهمیت هر کنترل را نشانگر و قابلیت‌های آلارم را درک کرده‌اید. به علاوه رویه‌های بازرسی ویژه و نگهداشت پیشگیرانه یا دفعات توصیه شده از سوی تولیدکننده را مرور نمایید.

لازم است که چندین انکوباتور دارای پروب بیمار را بازرسی کنید، شاید بکارگیری یک سیمولاتور پراب بیمار برای آزمون کردن دقت نشانگر و کارایی کنترل دمای تمام پراب‌ها در یک زمان، ساده‌تر باشد.

رویه بطور اساسی مشابه رویه مربوط به مانیتورهای دما است. شاید لازم باشد که از کانکتورهای متفاوتی برای جایگذاری پروب‌های انکوباتور تحت بازرسی استفاده شود. اگر یک انکوباتور تحت بازرسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، از پرسنل بالینی سؤال کنید که آیا یک دستگاه جایگزین موقتی دارند یا خیر و یا اینکه هرگاه امکان بازرسی دستگاه وجود دارد شما را مطلع نمایند.

دستورالعمل‌های کیفی انکوباتور نوزادان

بر اساس دستورالعمل های کیفی دستگاه انکوباتور نوزادان لازم بخش های زیر در دستگاه مورد بررسی قرار گیرد:

بدنه و شاسی دستگاه

نحوه نصب و قرارگیری

چرخ ها و ترمزها

دوشاخه برق/پریزها

سیم برق

گلندها و نگهدارنده سیم ها

فیوزها (قطع کننده های مدار)

لوله/ شلنگ ها

کابل ها

اتصالات ها/ بست ها

پروبها

فیلترها

کنترل ها و سوئیچ ها

گرما ساز

موتور و پنکه

سطح مایع: سطوح سیال (اصلی ، پذیرش)

باتری / شارژر

نمایشگرها و نشانگرها

کالیبراسیون کاربر / آزمایش انجام شده توسط سیستم

قفل‌های داخلی و آلارم‌ها

سیگنال‌های صوتی

برچسب‌ها

دماسنج هود

تشک

کنترل دما

آلارم های دمای پوست

ترموستات ایمنی

دمای هوای هود

پروب بیمار

منبع تأمین برق قابل حمل (فقط انکوباتورهای سیار)

 

نگهداشت پیشگیرانه انکوباتورنوزادان:

تمیز کردن: سطح بیرونی و سطح داخلی را در صورت نیاز تمیز کنید.

روغن‌کاری: براساس دستورات سازنده دستگاه را روغن‌کاری کنید.

کالیبره کردن: براساس دستورات سازنده دستگاه را کالیبره کنید.

منبع:مهندسی پزشکی آتانا تجهیز آزما

 

جهت آشنایی کامل با انکوباتور نوزادان کلیک کنید.

مدرسه مهندسی پزشکی ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا